На Харківщині планують завершити ремонт відділень Обласного клінічного перинатального центру

Дата: 24.07.2024 20:12
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов провів зустріч із працівниками медзакладу та обговорив нагальні питання щодо реалізації проєкту.

«Незважаючи на виклики воєнного стану, щоденний терор мирного населення й обстріли цивільних об'єктів продовжуємо працювати над розвитком соціальної сфери Харківщини. Особливу увагу приділяємо напрямку охорони здоров'я та посиленню медичної спроможності в регіоні. Обласний клінічний перинатальний центр є надкластерним закладом, який від початку повномасштабної війни ні на день не припиняв своєї діяльності. Для забезпечення сучасних та більш комфортних умов перебування пацієнтів і умов праці заклад потребує завершення ремонтних робіт, які було розпочато у 2018 році. Ставимо за мету передбачити кошти та запустити ці відділення вже до кінця року. Дякую голові Харківської обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко за підтримку й співпрацю в нашій спільній ініціативі», – зазначив Олег Синєгубов.

Наразі персонал Обласного клінічного перинатального центру налічує 213 працівників, з них 70 – лікарі.

«Від початку повномасштабної війни, незважаючи на ворожі обстріли, співробітники залишилися на своїх місцях і продовжували надавати послуги пацієнтам. З лютого по липень 2022 року всіх породіль, котрі перебували у відповідних відділеннях лікарні, розміщували у більш безпечних місцях – підвалі медзакладу. Але невідкладні операційні втручання проводилися у передбачених для цього кабінетах. Це було ризиковано, але наші лікарі впоралися. Не відмовляли нікому», – розповіла виконувачка обов'язків директора Обласного клінічного перинатального центру Наталя Капустник.

За час повномасштабної війни у медзакладі відбулося 1827 пологів, було проліковано майже 5500 пацієнтів, з них 1397 – діти. Впродовж 2024 року медичні послуги в центрі отримали 1545 жителів області, з них 367 – малюки, додала лікарка.

В ході капітального ремонту, розпочатого шість років тому, було відновлено, зокрема, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, операційної та клініко-діагностичної лабораторії закладу. Фінансування здійснювалося коштом Європейського інвестиційного банку в межах проєкту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

У 2019 році бюджет, передбачений для виконання ремонту, був вичерпаний, але роботи не завершені – у приміщеннях лікарні не проведено монтування вентиляційної системи й трубопроводу для подачі кисню та пожежну сигналізацію, що унеможливлює функціонування відділень і розміщення пацієнтів.

За результатами наради під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова Департаменту капітального будівництва обласної військової адміністрації було доручено розробити план завершення ремонту відділень Обласного клінічного перинатального центру з урахуванням професійних запитів від керівництва та персоналу медичної установи. Наразі роботи тривають.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь