Звернення начальника Куп'янської районної військової адміністрації Андрія КАНАШЕВИЧА з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Дата: 08.05.2024 09:47
Кількість переглядів: 11

Фото без опису

Шановні жителі Куп’янського району!

У минулому році відповідним Законом 8 травня встановлено єдиною датою, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

Цього дня ми схиляємо голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, перед кожним, хто день за днем наближав перемогу у Другій світовій війні.

У 1939-1945 роках, за перемогу над німецьким нацизмом, у лавах радянської армії воювало 6 мільйонів українців, понад 100 тисяч українців в лавах УПА воювали проти німецьких та комуністичних окупантів. 250 тисяч українців билися з нацизмом в арміях США, Канади, Австралії, Нової Зеландії, Великобританії, Польщі, Франції.

Також ми вшановуємо пам'ять мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників. Адже війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Сьогодні українці знов захищають рідну землю, на яку цинічно напали російські вбивці. І кожен з нас, як ніколи, розуміє цінність свободи. Титанічна битва нашого народу за Перемогу триває. І ми впевнені — знову подолаємо сучасний фашизм, у його новому, російському прояві!

Слава всім, хто б’ється за Україну! Слава всім нашим героям різних часів, яким ми однаково завдячуємо нашим життям!

Слава Україні!

 

З повагою, Андрій КАНАШЕВИЧ, начальник Куп'янської районної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь